EU za turizam

Biram Srbiju! - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Biram Srbiju!

U saradnji Turističke organizacije Srbije i projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ otvorena je nova promotivna kampanja sa sloganom – „Biram Srbiju!“. Promotivne aktivnosti su započele izložbom fotografija u podnožju Avalskog tornja, a nastavile su se bilbord kampanjom u gradovima širom Srbije. Cilj kampanje „Biram Srbiju!“ je da predstavi našu zemlju kao atraktivnu turističku destinaciju, promovišući prirodne i kulturne lepote. Pored prirodnih odlika i prelepih spomenika, Turistička organizacija Srbije nastoji da približi Srbiju posetiocima iz zemlje i sveta kao bezbednu destinaciju. Iz tog razloga, u saradnji sa Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije „HORES“,  sprovodi se niz aktivnosti u okviru mere „Clean & Safe“, kako bi se turistički objekti učinili zdravstveno bezbednim za posetioce u toku pandemije COVID-19.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x