EU za turizam

Cikloturizam u Srbiji – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Cikloturizam u Srbiji

Evropska unija odobrila je 120 grantova pomoći za ublažavanje posledica pandemije u turizmu. Među njima su i porodica Stanisavljević i Filipović.

Turističko domaćinstvo porodice Stanisavljević u Negotinu je poznato turistima koji na biciklima istaržuju Srbiju i svet. Kod njih je u protekle četiri godine boravilo na hiljade turista iz 50-tak zemalja. Zbog toga je ovoj porodici bila potrebna oprema za kampovanje i biciklizam. „Dobili smo dva obična i dva električna bicikla, koji će biti na raspolaganju gostima koji dođu automobilom. Želja nam je da utičemo na očuvanje sredine tako što će turisti koristiti bicikl za obilazak, dok su naši gosti“.

Na istu ideju došla je i Ljiljana Filipović iz Smedereva, koja će turističku ponudu svog domaćinstva takođe obogatiti biciklima. “Veliki sam zagovornik očuvanja životne sredine i zdravog načina života, a kako kroz Smederevo prolazi evropska biciklistička staza, to je bio dodatni razlog da nabavim bicikle da gosti mogu da se rekreiraju. ”, izjavila je Ljiljana.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x