EU za turizam

Dobitnici bespovratnih sredstava na konkursu za privatni sektor - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Dobitnici bespovratnih sredstava na konkursu za privatni sektor

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam” će po drugi put dodeliti bespovratna sredstva privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu. Svrha poziva je da se finansijski podrže porodični i mali biznisi kako bi unapredili i razviili svoje turističke ponude i usluge.

Poziv je otvoren 19. septembra, a trajao je do 21. oktobra prošle godine. Ukupno se prijavilo 146 preduzetnika, poljoprivrednih gazdinstava, malih i srednjih preduzeća i fizičkih lica koja se bave iznajmljivanjem smeštaja. Evaluacijom nezavisne komisije određeno je 42 dobitnika bespovratnih finansijskih sredstava.

Mahom su sredstva opredeljana za podsticanje energetske efikasnosti i kupovinu neophodne opreme za privatne smeštaje, restorane, hotele, kafiće, a među dobitnicima se našao i pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca.

Konkursom je obuhvaćeno osam gradova i opština na teritoriji Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja: Zaječar, Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište, Požarevac i Smederevo, kao i Opština Topola u Centralnoj Srbiji.

Listu dobitnika možete pronaći na linku: LISTA DOBITNIKA

Obaveštavaju se svi dobitnici konkursa da će do kraja marta zvanično biti kontaktirani od strane GIZ projektnog tima u cilju dalje realizacije projekata.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x