EU za turizam

Druga radionica za Rajac, Rogljevo i Smedovac - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Druga radionica za Rajac, Rogljevo i Smedovac

U utorak 19. aprila, biće održana druga po redu radionica za meštane Rajca, Rogljeva i Smedovca, u pivnici Cest La Vie na Rajačkim pivnicama, od 11 do 13 časova.

Teme radionice su:
• popunjavanje prijave i
• planiranje budžeta.

Prisutni će biti u mogućnosti da dobiju smernice kako da popune prijavu i obrazac budžeta. Napominjemo da na radionicu nije potrebno doneti tehničku dokumentaciju objekta, dozvole, fotografije i slično.

Ukoliko ste zauzeti u terminu od 11 do 13 časova, istog dana, od 16 do 18 časova, biće održana druga radionica. Ukoliko se odlučite da promenite grupu, molimo Vas da nam javite.

Ukoliko ste sprečeni da prisustvujete radionici, sva pitanja nam možete poslati na tourismgrantserbia@giz.de a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Sva pristigla pitanja i zajedno sa odgovorima će biti objavljeni 29. aprila na našem sajtu www.eu-za-turizam.rs

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x