EU za turizam

EU donacija higijenske opreme turističkom sektoru u Sremskim Karlovcima - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

EU donacija higijenske opreme turističkom sektoru u Sremskim Karlovcima

Pružaoci turističkih usluga u Sremskim Karlovcima dobili su higijensku opremu i materijal u cilju smanjenja rizika od širenja korona virusa, što će doprineti da ova destinacija bude bezbedna za turiste. Kao odgovor na izazove koje je epidemija COVID-19 stavila pred turističke radnike, Evropska unija je kroz projekat “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” donirala dezinfekcioni materijal i opremu turističkoj industriji Srbije u vrednosti od 662.000 eura, sa cilejm da podrži teško pogođen turistički sektor u pripremi za predstojeću turističku sezonu. 

U Sremskim Karlovcima krajnji primaoci higijenske opreme su 40 različitih pružaoca turističkih usluga – hoteli, restorani, privatni smeštaj, objekti kulturnih spomenika, turističke organizacije, itd., koji su dobili različite vrste prskalica, UV lampi, toplomera, zaštitnu opremu, dezo-barijere i prateća hemijska sredstva. 

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x