EU za turizam

EU donacija higijenske opreme turističkom sektoru u Sremskim Karlovcima – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

EU donacija higijenske opreme turističkom sektoru u Sremskim Karlovcima

Pružaoci turističkih usluga u Sremskim Karlovcima dobili su higijensku opremu i materijal u cilju smanjenja rizika od širenja korona virusa, što će doprineti da ova destinacija bude bezbedna za turiste. Kao odgovor na izazove koje je epidemija COVID-19 stavila pred turističke radnike, Evropska unija je kroz projekat “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” donirala dezinfekcioni materijal i opremu turističkoj industriji Srbije u vrednosti od 662.000 eura, sa cilejm da podrži teško pogođen turistički sektor u pripremi za predstojeću turističku sezonu. 

U Sremskim Karlovcima krajnji primaoci higijenske opreme su 40 različitih pružaoca turističkih usluga – hoteli, restorani, privatni smeštaj, objekti kulturnih spomenika, turističke organizacije, itd., koji su dobili različite vrste prskalica, UV lampi, toplomera, zaštitnu opremu, dezo-barijere i prateća hemijska sredstva. 

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x