EU za turizam

EU donacija turističkim radnicima u Srbiji – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

EU donacija turističkim radnicima u Srbiji

Kroz projekat “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” dodeljeno je milion evra za 120 projekata usmerenih na otklanjanje posledica COVID-19 pandemije u sektoru turizma. Dobitnici sredstava su porodična preduzetništva, restorani, hosteli, kampovi iz 12 gradova i opština na istoku i jugoistoku Srbije.

Jedan od dobitnika je i Željko Perić, vlasnik privatnog smeštaja u Rajcu kod Negotina, koji se bavi izdavanjem soba, a ovog leta dobio je bespovratna sredstva koja su deo hitnog paketa pomoći Evropske unije zarad otklanjanja posledica izazvanih pandemijom. Perić je objasnio da će sredstva uložiti u opremanja apartmana, novu posteljinu, opremanje degustacione sale i uređenje dvorišta.

Aleksander Bec, vođa projektnog tima „EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ istakao je da je „Cilj grantova “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” da poboljšamo turističku ponudu i da u budućnosti imamo više posetilaca u istočnoj Srbiji“.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x