EU za turizam

EU donacija za domaćinstvo Stanisavljević u Negotinu – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

EU donacija za domaćinstvo Stanisavljević u Negotinu

Ugovore za bespovratna sredstva Evropske unije za ublažavanja ekonomskih posledica u oblasti turizma, dobilo je 120 preduzetnika u 12 gradova istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, među kojima je i turističko domaćinstvo porodice Stanisavljević u Negotinu

Domaćinstvo porodice Stanisavljević dobro je poznato turistima koji na biciklima istražuju Srbiju i svet. Negotin je na Dunavskoj biciklističkoj ruti, tako da je u protekle 4 godine u ovom domaćinstvu boravilo na hiljade turista, najviše biciklista, iz 50-ak zemalja. Zahvaljujući grantu Evropske unije, Stanisavljevići će renovirati kupatilo, kupiti peći na pelet, belu tehniku i opremu za kampovanje i biciklizam. ”Dobili smo dva obična, dva električna bicikla i kamp opremu kojima ćemo obogatiti ponudu, pre svega gostima koji dolaze automobilom, a na taj način želimo da utičemo i na očuvanje i životne sredine”.

Nakon posete dobitnicima grantova, Aleksander Bec, vođa projektnog tima “EUzaTebe- za kulturno nasleđe i turizam” je izjavio: “Posetio sam nekoliko dobitnika grantova i razgovarao o njihovim planovima. Postoji mnogo dobrih ideja i srećan sam što će sa podrškom EU biti moguće realizovati projekte i što će se obogatiti turistička ponuda u istočnoj Srbiji”.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x