EU za turizam

Info sesija za konkurs “EU podrška privatnom sektoru u turizmu“ - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Info sesija za konkurs “EU podrška privatnom sektoru u turizmu“

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” održaće online info sesiju za sve zainteresovane učesnike konkursa za dodelu bespovratnih sredstava privatnom sektoru koji posluju u oblasti turizma u četvrtak 29. septembra, od 10 časova. Info sesija će se realizovati putem MS Teams platforme, a biće emitovana i preko FB stranice EU za kulturno nasleđe i turizam.

Svi zainteresovani za učešće na info sesiji preko Teams platforme se mogu prijaviti putem maila tourismgrantserbia@giz.de , dok će emitovanje na FB stranici biti otvorenog tipa. Prijavljivanje će trajati do srede do 17 časova, do kada se mogu poslati i pitanja na istu mail adresu, koja su vezana za konkurs „EU podrška privatnom sektoru u turizmu“.

Na konkurs mogu aplicirati svi oni koji pružaju turističke i/ili ugostiteljske usluge, uključujući seoska turistička domaćinstva, pružaoce usluga privatnog smeštaja, ugostiteljske objekte, hotele, turističke agencije, proizvođače suvenira, pčelare, vinarije, proizvođače proizvoda domaće radinosti i sve one koji pružaju neku vrstu usluga vezanih za turizam.

Cilj ove EU podrške je da se unapredi i poboljša turistička ponuda i prošire kapaciteti privatnog sektora u turizmu, što će doprineti i povećanju broja kako domaćih tako i stranih gostiju i turista.

Poziv je otvoren do 21. oktobra ove godine, a obuhvata devet gradova i opština: Zaječar, Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište, Požarevac, Smederevo i Topola.

Konkursnu dokumentaciju možete pronaći ovde

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ ima za cilj da upotpuni i podigne na viši nivo celokupnu turističku ponudu Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije, kao i Opštine Topola. Projekat finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x