EU za turizam

Izrada Strategije razvoja turizma Republike Srbije - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Izrada Strategije razvoja turizma Republike Srbije

Izrada Strategije razvoja turizma Republike Srbije

Ministarstvo turizma i omladine, uz podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, radi na izradi novog strateškog dokumenta za razvoj turizma Srbije. Nova Strategija razvoja turizma biće primenjena u narednom desetogodišnjem perioda, a razlog izrade su izmenjene okolnosti na globalnom turističkom tržištu, prouzrokovane globalnim krizama, poput pandemije COVID-19.

U cilju što boljeg sagledavanja turizma u Srbiji, pozivamo sve da popune upitnik u kojem će moći da iskažu svoje mišljenje o razvoju turizma.

Link do nakete je u nastavku UPITNIK

Prikupljanjem podataka šire javnosti, olakšava se sagledavanje jedne kompleksne teme kao što je turizam i samim tim doprinosi boljoj izradi nove Stategije razvoja turizma Republike Srbije.

Inače, projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine podržava razvoj turizma Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Projekat finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x