EU za turizam

Jutarnji program RTS-a – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Jutarnji program RTS-a

U današnjem Jutarnjem programu, na RTS-u, gostovao je Aleksander Bec, vođa projektnog tima “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam”. U veoma interesantnom razgovoru sa voditeljkom, govorio je o značaju obnove Fetislamske tvrđave, koja će biti realizovana sledeće godine. Pored priče o Kladovskoj tvrđavi, bilo je i reči o ostalim aktivnostima koje se sprovode kroz ovaj EU projekat sa ciljem razvoja turizma u regionu istočne Srbije.
Koliko je Srbija, svojim kulturnim i prirodnim blagom, privlačna strancima, pokazao je i Aleksander Bec, navevši čitavu turističku rutu, sa mnogim prelepim mestima koje treba obići – od Smederevske tvrđave, nizvodno Dunavom, preko Negotinskih pivnica, do velelepne Felix Romuliane. Uz to, maltene perfektnim srpskim jezikom, dokazao je da se srpski jezik može, itekako, savladati iako niste iz Srbije.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x