EU za turizam

Na putu do vodopada Blederije – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Na putu do vodopada Blederije

U jutarnjim satima, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić i vođa projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ Aleksander Bec, šetajući do vodopada Blederije nadomak Kladova, pričali su o turističkom razvoju kladovske opštine. Potencijala ima mnogo, međutim, potrebno je da se, kroz različite delatnosti, taj ogroman potencijal iskoristi i postane privredni zamajac ove dunavske opštine.
Pored obnove Fetislamske tvrđave, čiji će radovi u sklopu projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ početi u aprilu ove godine, razgovor i diskusija su se vodili i oko ostalih vidova turizma. Iako je Dunav najveća atrakcija u Kladovu, jer svojom veličinom stvara utisak morske obale, opština Kladovo ima još mnogo skrivenih prirodnih blaga. Stoga je povedena reč o razvoju avanturističkog turizma, koji uključuje duge šetnje kroz prirodne krajolike i istraživanje tajnovitih dragulja prirode. Upravo takvo mesto skrivene lepote je i vodopad Blederije. Pustolovina do Blederija je ispunjena prolaskom kroz predivne hrastove šume, a zajedno sa umirujućim hukom koji neprestano traje, predstavlja inspiraciju za ideje o razvoju turizma i uređenju ovakvih magičnih mesta. Kako vam ne bismo sve tajne otkrili, prepuštamo vam da sami do kraja istražite Blederijske vodopade i grad Kladovo.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x