EU za turizam

Objavljen otvoreni poziv za izvođača građevinskih radova na tvrđavi Fetislam u Kladovu - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Objavljen otvoreni poziv za izvođača građevinskih radova na tvrđavi Fetislam u Kladovu

Projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam objavio je otvoreni poziv za izvođača radova na tvrđavi Fetislam u Kladovu.

U okviru projekta biće sproveden niz građevinskih radova na ovom spomeniku kulture. Predviđeno je obnavljanje Varoš kapije sa zidinama Velikog grada, ulaza u Mali grad, letnje pozornice i dve priobalne kule.

Rok za podnošenje prijava je 6. juli 2020.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.