EU za turizam

Online dodela grantova u turizmu – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Online dodela grantova u turizmu

Projekat „EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji se u Donjem Podunavlju i istočnoj Srbiji realizuje u naredne dve godine, dodelio je povodom otklanjanja posledica pandemije korone u turizmu, milion evra. Odziv je bio veliki, konkurisalo je više od 450, a odabrano je 120 projekata. Na on-line dodeli grantova, budućim korisnicima pomoći obratio se šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici:
„Turizam ne čine samo veliki igrači i ponuđači već hiljade mali proizvođača, porodičnih domaćinstava i hotela koje sve treba podržati. Zato dodeljujemo grantove da bismo pomogli etno turizam i ublažili posledice COVID-a ali i da se bolje pripremimo za zimsku i turističku sezonu 2021. godine“.

Vođa projektnog tima Aleksander Bec čestitao je dobitnicima grantova i najavio uskoro još jedan paket bespovratne pomoći za sve one koji nisu sada dobili. „Nadamo se da će podrška Evropske unije omogućiti dobitnicima da unaprede svoju turističku ponudu, naročito u narednoj godini“.

Dobitnici pomoći su mala i mikro preduzeća, porodična preduzetništva, poljoprivredna gazdinstva i firme iz 12 gradova i opština na istoku i jugoistoku Srbije. Neki od dobitnika pomoći iz Golupca, Sokobanje i Negotina, zahvalili su za pomoć koja im je dragocena zbog celokupne situacije u kojoj se našao turistički sektor.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x