EU za turizam

ONLINE TRENINZI - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Online treninzi

U decembru, projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ organizovao je tri online treninga na kojima su učesnici radili na unapređenju poslovnih i organizacionih veština, ali i na tome kako se na pravilan način razvija projektni predlog.

Prvi trening bio je posvećen poslovnoj komunikaciji, a bio je namenjen svima koji su želeli da nauče ili se podsete kodeksa u poslovnoj komunikaciji. Poseban deo je bio posvećen online poslovanju, koje je postalo neizbežno u doba pandemije.

Na obuci pisanja projektnog predloga, učesnici su imali priliku da u toku četiri dana, kroz interaktivnu radionicu, razviju svoj predlog projekta i saznaju šta je sve potrebno kada se aplicira na konkurse koje raspisuje Vlada Republike Srbije ili neka međunarodna organizacija. Fokus je bio na pisanju projekata koje finansira Evropska unija kroz pristupne fondove ili prekogranične projekte. Novostečeno znanje će pomoći učesnicima da svojim organizacijama omoguće uspešno apliciranje za sredstva koja se dodeljuju kroz različite javne pozive.

Poslednji, možda i najzanimljiviji, bio je trening o organizaciji događaja. Učesnici su učili kako da događaje koje planiraju realizuju na što bolji način. Pored organizacije i logistike, poseban akcenat je stavljen na medijsko pokrivanje i promociju događaja. Ovo je izuzetno bitno, jer su učesnici mogli da su upoznaju i sa online marketingom, koji je postao neizostavan deo svakog ozbiljnog događaja. Pošto su učesnici bili iz turističkih organizacija i kulturnih institucija iz Istočne Srbije, ova obuka će doprineti i poboljšanju turističke ponude regiona, jer će spremni dočekati predstojeće manifestacije i događaje, organizujući ih sa znanjem i veštinama koje su stekli na treningu.

 

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x