EU za turizam

Panel: Priprema seoskih domaćinstava za kategorizaciju, prihvat i boravak turista - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Priprema seoskih domaćinstava za kategorizaciju, prihvat i boravak turista

Izbijanje pandemije virusa COVID-19 ima jak negativan uticaj na sve turističke aktivnosti, pa i na seoski turizam. „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, kao noseći projekat Evropske unije u oblasti turizma usmeren i na pružanje podrške lokalnom ekonomskom razvoju, a posebno mikro i malim preduzećima u ovoj oblasti, kako bi se ublažile posledice krize.

U cilju upoznavanja sa osnovinm elementima za povećanje kvaliteta usluga u seoskim domaćinstvima, održan je panel na temu „Priprema seoskih domaćinstava za kategorizaciju, prihvat i boravak turista“.

Panelu je prisustvovala Ivana Veljković, predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja je tom prilikom istakla da se resorno ministarstvo zalaže da standardi kvaliteta za različite objekte i usluge budu usklađeni sa međunarodnim standardima i ohrabrila je sve pružaoce usluga smeštaja ruralnog turizma da poboljšaju kvalitet usluga kako bi u postcovid periodu bili konkurentniji na domaćem ali i evropskom tržištu.

Prof. dr Radomir Stojanović upoznao je u svom predavanju seoska turistička domaćinstva iz istočne Srbije sa modernim trendovima u ovom sektoru, načinima kako da poboljšaju kvalitet i kapacitet usluga i kako da ih najbolje predstave. „Savremeni turista traga za autentičnim lokalnim sadržajem i novim destinacijama koje mu nisu poznate i u kojima još nije boravio“, istakao je Stojanović. Veoma korisne savete i informacije u vezi sa ovom temom profesor Stojanović je obrazložio u prezentaciji koju u celosti možete pogledati na linku:

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x