EU za turizam

Pitanja i odgovori za EU konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privatnom sektoru u turizmu - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Pitanja i odgovori za EU konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privatnom sektoru u turizmu

Objavljujemo sva pitanja sa odgovorima koja su pristigla na mail adresu tourismgrantserbia@giz.de povodom EU konkursa za dodelu bespovratnih sredstava namenjenog privatnom turističkom sektoru u Donjem Podunavlju, Istočnoj Srbiji i Opštini Topola.

Pitanja i odgovori

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x