EU za turizam

Radionica za Rajac, Rogljevo i Smedovac - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Radionica za Rajac, Rogljevo i Smedovac

Prva radionica povodom novootvorenog konkursa za unapređenje kvaliteta objekata sa istorijskim značajem u Rajcu, Rogljevu i Smedovcu biće održana 12. aprila.

Ovom prilikom, učesnici radionice će moći detaljnije da se informišu sa pravilima konkursa i steknu uvid u dozvoljene materijale i dokumentaciju koja im je potrebna kako bi konkurisali.

Molimo sve zainteresovane da se prijave putem mail adrese tourismgrantserbia@giz.de najkasnije do 5. aprila.

U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, mail, telefon i selo gde se objekat nalazi.

*Važno je napomenuti da se sredstva mogu iskoristiti na više objekata, ukoliko ispunjavaju sve kriterijume propisane projektom i ukoliko se nalaze na istom imanju, tj. Istoj katastarskoj parceli.
Svaki podnosilac može da konkuriše samo sa jednim projektom.

Prijavljeni će blagovremeno biti obavešteni o mestu i vremenu održavanja radionice.

KONKURSNA DOKUMENTACIJA

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x