EU za turizam

RARIS uspostavio HELP DESK za podršku turizmu - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

RARIS uspostavio HELP DESK za podršku turizmu

RARIS-u je počeo sa radom HELP DESK za podršku turizmu. Osnovne oblasti informisanja i konsultacija koje se mogu dobiti u ovom centru su sledeće:

 

  • Izvori finansiranja – nacionalni programi za podršku turizmu i međunarodni fondovi i programi,
  • Korišćenje platforme e-Turista,
  • Digitalni marketing,
  • Pripreme za investicije manjeg obima u oblasti turizma.

 

Korisnici usluga Help Deska mogu biti preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća, udruženja, registrovana poljoprivredna gazdinastva, seoska turistička domaćinstva i fizička lica koji posluju u oblasti turizma (hoteli, restorani, turističke agencije, kategorisan smeštaj u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima) i u pratećim delatnostima (stari zanati i suveniri, kreativne industrije, industrija razonode, rekreacija, vinarije i destilerije …).

 

 

Svi koji već rade ili planiraju da započnu posao u oblasti turizma ili u domenu pratećih usluga na ovom mestu mogu dobiti potrebne informacije o nacionalnim programima podrške za razvoj turizma.

 

Help Desk je takođe na raspolaganju lokalnim samoupravama kao podrška za korišćenje platforme e-Turista.
Help Desk se nalazi u prostorijama RARIS-a, Trg Oslobođenja 1 u Zaječaru i radi svakog radnog dana od 09.00 do 13.00 sati
Korisnici mogu zakazati termin za konsultacije putem telefona 019 426 377 ili putem e-mejla: office@raris.org

 

 

Help Desk je uspostavljen u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x