EU za turizam

Realizacija projekta malih grantova u turizmu – EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Realizacija projekta malih grantova u turizmu

Evropska unija koja u Srbiji sprovodi projekat “EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam”, pomogla je ove godine sa milion evra zaposlene u turizmu zbog velikog gubitka koji je ovaj sektor pretrpeo usled pandemije korona virusa.

Kako je izjavila Tanja Cupać, menadžerka grantova i predstavnica GIZ-a, koji sprovodi projekat, opština Knjaževac je jedna od 12 opština u kojoj su za bespovratnu novčanu pomoć odobrena 22 projekta, u ukupnom iznosu grantova od oko 183 hiljade evra.

Korisnici grantova Novica Raičević i Aleksandar Spasić novčanu pomoć dobijenu od Evropske unije iskoristiće za renoviranje turističkog objekta i obnovu električnih aparata u apartmanima na Crnom vrhu na Staroj planini, što će, kako veruju, doprineti bogatijoj turističkoj ponudi i većem komforu za stalne i buduće goste. „Obnovili smo kompletnu belu tehniku, dobili smo po 10 frižidera, televizora i indukcionih rešoa, veliki televizor za trpezariju, kao i 10 novih bicikala koje do sada nismo imali u ponudi“ izjavio je Raičević.

FETISLAM

icon

Kladovo. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu.

FELIX ROMULIANA

icon

Gamzigrad u blizini Zaječara (ostaci rimske carske palate pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom lokalitetu biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Negotin. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu koji je predložen za upis na UNESCO listu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x