EU za turizam

Webinar E turista - EU za turizam

EU za turizam

#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Webinar E-turista

U okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ u četvrtak, 15. jula 2021, održan je vebinar “Centralni informacioni sistem u turizmu i ugostiteljstvu – E-turista” u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Poslovnim udruženjem hotelsko ugostiteljske privrede HORES i Comtrade-om.

Više od osamdeset predstavnika hotelske industrije je imalo prilike da od administratora platforme dobije odgovore na pitanja vezana za praktične situacije sa kojima se svakodnevno susreću u toku korišćenja platforme. Većina pitanja je bila povezana za rokove prijave i odjave turista, povezivanja računarskih programa koje hoteli već koriste sa E-turista platformom, regulisanje prijave dnevnog odmora, itd. Vrlo aktivna diskusija – sa preko 60 pitanja – završena je zaključkom da su ovakvi sastanci izuzetno korisni i da ih je potrebno redovno održavati kako bi se platforma što efikasnije koristila.

Pored praktičnog olakšavanja rada hotelijera, platforma, po rečima pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođe Renate Pindžo, je izuzetno značajna za prikupljanje statističkih podataka o poseti turističkim destinacijama koje će pomoći u boljem planiranju razvoja i promocije destinacija.

FETISLAM

icon

U Kladovu. U okviru konzervatorskih radova biće obnovljena Varoš kapija i pripadajući deo bedema tvrđave, kao i lagumi u samom bedemu. Značajan deo radova odnosiće se i na konzervaciju ulazne kapije u tzv. Mali grad, kao i letnje pozornice i dveju kružnih kula u delu zida – utvrđenja prema Dunavu.

FELIX ROMULIANA

icon

Arheološki lokalitet Gamzigrad u blizini Zaječara sa ostacima rimske carske palate nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine. U sklopu ovog spomeničkog kompleksa biće izgrađen centar za posetioce.

RAJAČKE PIMNICE

icon

Kod Negotina. Komunalna infrastruktura biće u fokusu radova na ovom lokalitetu, koji je predložen za upis na UNESCO listu Svetske kulturne baštine – izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje nove trafostanice, elektromreže i javnog osvetljenja, kao i popločavanje pešačkih staza u kompleksu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x